Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Beach Spikers (NGC)
80 100 1

Review Beach Spikers (NGC)

Aan de Spaanse kusten wordt de beachvolleybal sport steeds meer beoefend. Vooral gewoon om de toeristen te vermaken, maar tegenwoordig worden er officiële toernooien georganiseerd. En daar draait het om in Beach Spikers, een beachvolleybal game gemaakt door SEGA!

World Tour
Volleybal, een hal-sport die al jarenlang wordt beoefend. 2 teams, die een speciale volleybal over het net naar het andere team moeten spelen. Als de bal de grond raakt bij het ene team heeft het andere team een punt. Meer hoef ik niet uit te leggen, iedereen kent de regels van Volleybal. Maar om nou in de zomer in de sporthal te moeten volleyballen? No Way! Dan ga je toch gewoon lekker strandvolleybal doen? Deze sport is voor het grootste deel hetzelfde als het officiële volleybal, met als enige uitzondering dat je maar met een team van 2 spelers (vrouwen, mannen beoefenen deze sport niet veel) speelt. Je moet 15 punten scoren om te winnen, en als je wint ga je door naar de volgende ronde. En daar gaat het allemaal om in de World Tour. Het begint allemaal met het maken van 2 dames die voor jou het veld moeten betreden. Eentje ben jij, de andere wordt bestuurd door de computer. Je kan je meiden verschillende kleuren haar geven, andere bikini’s aan laten trekken, huidskleur veranderen enz. Alhoewel de keuze uit deze dingen niet zo gigantisch groot is als de aankomende Links 2005, is er toch aardig wat keuze om je spelers er naar jouw eigen wil uit te laten zien. Je geeft ze een naam, je kiest een land voor ze en hopsakee, je begint met je eerste toernooi in deze World Tour. De World Tour bestaat uit meerdere stages. Deze stages zijn gewoon verschillende stadions zoals het Sonic Stadion en het Pringles stadion. Deze stadions zien er zeer goed uit, zo zie je bij het Sonic Stadion bijvoorbeeld een grote Sonic aan de zijkant, of een grote Pringles koker bij het Pringles stadion.


Als je begint met je eerste wedstrijden, kan ik je verzekeren dat het moeilijk is om te winnen. Vooral omdat je computergestuurde speler nog niet veel positieve stats heeft, wat ervoor zorgt dat ze bijna elke bal mist. Daarom is het het best als jij alle ballen opvangt, en ze dan ook over het net speelt. In de rust (elke keer na 5 punten) kan je je medespeler moed inspreken (of juist niet). Als je haar verteld dat ze het goed doet, kan ze het er mee eens zijn, maar is het ook mogelijk dat ze zelf vind van niet, waardoor het mogelijk is dat ze nog slechter gaat spelen. Als ze het echter met je eens is zal ze beter gaan spelen. Je kan ook zeggen dat ze beter haar best moet doen, ook bij deze optie kan ze er beter of slechter van gaan spelen. Als laatste optie kan je kiezen om niets te doen, waardoor er niets gebeurt. Denk goed na over de keuze die je maakt, want dit kan belangrijk zijn voor de wedstrijd. Na elke wedstrijd krijg je de mogelijkheid statpunten aan je medespeler te geven. Ook als je verloren hebt. Langzamerhand zal je partner ook goed mee kunnen spelen met de match.

VS Mode
De VS Mode is een belangrijke mode in Beach Spikers. Je kan meer modes doen dan alleen een wedstrijdje tegen je vrienden. Je kan buiten wedstrijden spelen ook Beach Flags, Beach Countdown en Each P.K spelen. We beginnen bij het begin: Beach Flags. Beach Flags heeft eigenlijk helemaal niets met Strandvolleybal te maken. T/m 4 spelers ren je een parcours door op de A te drukken. Als je bij de vlag bent, die aan het einde van het parcours staat druk je op B en je springt naar de vlag. De parcours zijn (jammer genoeg) niet zo lang, of eigenlijk gewoon gigantisch kort. Om deze minigame te winnen moet je 3 x de vlag als eerste pakken. Daarna komen we bij Beach Countdown. Dit is normaal strandvolleybal, maar dan speel je met een bom. Deze bom heeft een tijdslimiet. Als die op is, ontploft de bom aan de kant waar hij op dat moment is, en dat team is dan af. Als de bom voor dat het tijdslimiet op is op de grond valt, ontploft ie ook. Als laatste hebben we nog Each P.K. Dat is een soort van penaltyschieten, maar dan met strandvolleybal. De 'keeper' heeft 2 vakken, de gene die de penalty neemt moet de bal in 1 van die 2 vakken slaan. De keeper moet de bal daaruit houden.


De Uitslag
Over de graphics heb ik niets te klagen. Op het publiek na ziet alles er mooi uit, zeker de dames (hihi). De adembenemende zandkleuren zijn levensecht, en de omgeving ziet er, zoals ik al zei behalve het publiek, goed uit. Gameplay; de controlle is in ieder geval simpel. Met A en B sla je de bal naar een medespeler of over het net heen. Deze kan je ook nog combineren door A en B tegelijk in te drukken. Daarnaast loopt het spel gemakkelijk. Alleen is het aan het begin misschien een beetje stressen omdat het dan nog zo moeilijk is. Dan hebben we de Originaliteit. Beach Spikers is 1 van de weinige Strandvolleybal games. Dus de originaliteit zit wel goed. Over de sound is niet veel bijzonders over te vertellen. De muziek is arcadeachtig matig, en de zeer vertrouwde SEGA stem helpt je door het menu. Als laatste hebben we Replay. Aangezien je telkens weer wedstrijdjes speelt, zal dit verschillen. Het ligt er maar aan of je het spel leuk vind...

 

Oordeel Beach Spikers (NGC)

  • Graphics 85
  • Gameplay 80
  • Originality 88
  • Sound 70
  • Replay 70
  • Eindcijfer 80

Aantal keer bekeken: 3942 

Laagste prijzen voor Beach Spikers (NGC)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties


Er is nog niet gereageerd.