Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Pac-Man Collection (GBA)
80 100 1

Review Pac-Man Collection (GBA)

Wie kent hem nu niet, onze gele spooketende vriend Pac-Man? Het begon allemaal in 1980 toen gamedesigner Moru Iwanati een idee kreeg om een nieuw gamesfiguur te ontwikkelen, namelijk Pac-Man. Met Pac-Man was het de bedoeling je in een doolhof te begeven en alle puntjes die er te vinden waren op te eten. Maar het was niet zo simpel, de spoken Blinky, Pinky, Inky en Clyde zouden er alles voor doen om daar een stokje voor te steken. Een grandioos idee met enorm veel succes.



Ook de nieuwe generatie gamers kan deze legende nogmaals opnieuw beleven op hun GBA, Namco heeft namelijk Pac-Man Collection ontwikkeld. Vier verschillende Pac-Man games op 1 cartridge... Saai zeg je? Nou Pac-Man heeft z'n gameplay van vroeger nog altijd niet verloren.



Eigenlijk zou ik alle 4 de games apart moeten bespreken maar aangezien ze allemaal rond hetzelfde principe draaien (uitgezonderd 1) bespreek ik ze allen tegelijk. Pac-Man Collection heeft, zoals ik al eerder zei, 4 verschillende games in 1. Maar om eerlijk te zijn zijn er maar 2 verschillende. Namelijk de good old Pac-Man en Pac-Attack.
Pac-Attack is een soort Tetris maar dan met enkele typische Pac-aspecten in. De blokjes die naar beneden vallen hebben allen dezelfde vorm maar je zal altijd 3 figuurtjes in de blokken zien, namelijk balken, spoken en Pac-Man. Het is dus de bedoeling om de balken op een rij te krijgen en met Pac-Man moet je dan de hinderende spoken opslokken om zo nog extra punten te krijgen en ook om meer kans te maken om een volledige rij balken te verkrijgen. De andere 3 games (Pac-Man, Pac-Mania en Pac-Arrangement) draaien allen rond het oude principe van Pac-Man, namelijk het doolhof met de vele punten en de 4 spoken. Ieder spel heeft gewoon een andere look. Dus aan gameplay is er geen gebrek in Pac-Man Collection.



De graphics in dit spel verschillen enorm, Pac-Man is de oude arcadeversie met de 'verouderde' graphics. Pac-Arrangement neemt een grote stap vooruit, Pac-Man begint een 3D-look te krijgen en de punten in het doolhof springen vrolijk op en neer. Ook zit er al meer kleur in dit spel. Pac-Mania is haast volledig een vernieuwde look, je bestuurt Pac-Man ook door een doolhof met spoken maar ditmaal is hij haast volledig in 3D. En dit neemt de fun van het spel niet weg, integendeel. Het is intenser omdat je ook niet het volledige doolhof ziet maar enkel een klein deeltje op je scherm. Pac-Attack heeft 2D graphics, niets vernieuwend en zeker niet je van het.



Als je het spel opstart hoor je onmiddellijk het wereldbekende Pac-Man muziekje. In de spelen zelf zit er haast geen muziek, enkel de soundeffects die ook wereldberoemd zijn. Wel jammer is dat Namco hier niet wat meer vernieuwingen in gebracht hebben, vooral in de soundeffects. Maar het geluid neemt de gameplay niet weg, toch?

Replaywaarde... een onbegonnen aspect bij Pac-Man. Dit spel, en zeker een volledige collectie, heeft enorm veel replay. Je wil maar opnieuw en opnieuw de doolhoven doorlopen en die veradelijke spoken opslokken. Ben je het ene spel wat beu? Geen probleem start gewoon een ander op. Pac-Man Collection bruist gewoon van de replay.



Conclusie:
Voor mensen die een zwak hebben voor Pac-Man is dit spel een must-have. Ook voor de jongere generatie gamers is dit spel een leuke aankoop, ook zij kunnen nu eens de legende beleven. Pac-Man Collectie loopt over van de gameplay en replay, de graphics zijn best ok maar het geluid kon best wat vernieuwingen gebruiken.

 

Oordeel Pac-Man Collection (GBA)

  • Graphics 70
  • Gameplay 100
  • Originality
  • Sound 55
  • Replay 100
  • Eindcijfer 80

Aantal keer bekeken: 2305 

Laagste prijzen voor Pac-Man Collection (GBA)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties


Er is nog niet gereageerd.