Volg ons op Facebook Abonneer op onze RSS
Test Drive Unlimited (Xbox360)
85 100 1

Review Test Drive Unlimited (Xbox360)

Test Drive Unlimited is terug van weg geweest en hoe! Met een nieuw genre en een hele andere structuur wil Atari samen met Eden Games weer een goede Test Drive maken en wel voor de Xbox 360.


Test Drive Unlimited is weer eens wat anders dan het gemiddelde racespel. In plaats van dat je via een menu de wedstrijd uitkiest en een bijpassende auto, moet je nu over het eiland Oahu een wedstrijd opzoeken. Het opzoeken van een wedstrijd gaat erg makkelijk. Met één druk op de knop pak je de kaart erbij en je zoekt gewoon een locatie op waar een race te doen is. Vervolgens zal het navigatiesysteem de weg vertellen. Als je als eens op de locatie bent geweest, dan kun je via dezelfde kaart ervoor kiezen om erheen te swappen. Dat scheelt weer een stuk rijden waardoor je snel kunt racen als je geen tijd hebt om dat hele stuk te rijden.

De kaart is niet alleen bedoeld om races te vinden. Als je op zoek bent naar iets, dan kun je switchen tussen opties en zelfs filteren op ingevoerde gegevens. Als je bijvoorbeeld een nieuwe auto zoekt, dan filter je alle autobedrijven eruit en dan kies je op de kaart welke dealer je wilt bezoeken. Verder kun je er huizen, makelaars, kledingwinkels en verhuurders mee vinden. Twee dingen wil ik even apart bespreken. Naast de races, staan er ook nog andere opdrachten op de kaart. Deze opdrachten verschillen elke keer, de ene keer moet je een bekende van A naar B brengen en de volgende keer moet je een gehuurde auto schadeloos terug brengen bij het verhuurbedrijf. Dit laatste verdient erg goed. Waar je met races tussen de 5.000 en 40.000 dollar verdient (uitzonderingen daargelaten), verdien je met het terug brengen van de auto tussen de 80.000 en 90.000 dollar, tenzij je de wagen om een boom neerzet.

Het nieuwe begrip
Het tweede punt waar ik extra op in wou gaan, zijn de multiplayer races, welke met een oranje kleur worden aangeduid op de kaart in plaats van blauw. Het principe is hetzelfde als de singleplayer races maar in plaats van dat je tegen de computer racet, race je tegen andere mensen. Zoals je waarschijnlijk wel weet, is Test Drive Unlimited een M.O.O.R, oftewel een Massively Open Online Racing game. Dat betekent simpelweg dat je met duizenden mensen op Oahu rijdt en elkaar tegen kan komen. Als je elkaar tegenkomt kun je met een lichtsignaal bekend maken dat je wilt racen. Vervolgens maak je een parcours en wie het snelste klaar is wint de wedstrijd. Omdat Test Drive een M.O.O.R is, is er vaak wel iemand in de buurt om mee te racen, alleen als ik via kaart naar een multiplayer race ga, dan is er nooit iemand. Je kunt dus beter iemand tegenkomen en lichtsignalen geven.


Mocht het je nou echt niet lukken om tegenstanders te vinden, dan kun je natuurlijk wel soloraces doen, maar soms wil je wel eens wat anders. Een goede oplossing heeft Atari bedacht om zulke problemen tegen te gaan. Op Oahu zijn namelijk wat punten op de kaart waar je via een bedrijf een race kunt zoeken. Bij dat bedrijf kunnen mensen een wedstrijd aanmelden en vervolgens zal deze wedstrijd een aantal uren blijven staan waarin je kunt proberen om bovenaan de ranglijst te komen. Als je echt uren achter elkaar Test Drive speelt en je per dag nieuwe ervaring krijgt, dan is dit zeker een aanrader, maar voor iemand die zo nu en dan wilt spelen is het een grote afrader. Het is namelijk erg moeilijk om de nummer één te worden als er duizenden mensen meedingen voor die prijs. De concurrentie is hevig en voor de ervaren racer zeker weten een leuke uitdaging, maar niets meer dan dat.

Geldzaken
Uiteraard is het in een racegame de bedoeling dat je de nodige auto’s koopt om er vervolgens lekker mee te racen of te toeren over het gigantische eiland. In het spel zitten rond de 100 auto’s van merken als Ferrari, Lamborghini, Maserati, Spyker en zelfs merken als Ducati. Test Drive is dus echt de hemel voor de autoliefhebber. In het begin is het noodzaak om zo min mogelijk uit te geven en toch een competatieve wagen te hebben. Dat betekent dat als je voor 150.000 dollar de snelste wagen moet opzoeken en niet voor 160.000 dollar een trage en lompe bak nemen. In het begin verdien je niet zoveel en kun je het geld beter op een slimme manier uitgeven. Zodra je bakken met geld verdient kun je dure wagens en huizen kopen die je zelf mooi vindt en als die auto dan niks kan winnen maakt dan helemaal niks meer uit.

Om een goede indruk te krijgen van Oahu en dan vooral qua groote, hebben ze de Island Tour bedacht. Dit is één van de grotere races op het eiland en niet bedoeld om met een willekeurige wagen te doen. Deze race is namelijk 190 kilometer lang en moet je binnen een uur klaar hebben. Dat betekent dat je gemiddeld 190 km/h moet racen over het hele eiland en als je dat met een auto doet met een top van 250 km/h, dan kun je wel raden dat je het echt foutloos moet doen. Dus geen ongelukken maken en de hele tijd vol gas rijden om niet teveel tijd te verliezen bij scherpe bochten.


De framerate
Grafisch gezien zit het spel aan de goede kant. De wagens zien er erg goed en gedetailleerd uit en de cockpitview is om te smullen. Je kunt er zelfs voor kiezen om de ramen naar beneden te laten zakken en als je dan in de cockpit zit te racen dan hoor je wel degelijk verschil. Omdat je dan minder geïsoleerd zit, hoor je de motor nog beter en dat is ook de reden waarom ik de raampjes omlaag draaide. Niks meer dan lof over de wagens en het eiland, maar er is helaas wel sprake van framedrops. Zodra je bij de 300 km/h in de buurt komt krijg je er al aardig last van. En als je dan ook nog eens in de stad bent en de 300 km/h nadert dan is het erg hinderlijk dat het zo haperend gaat.

Als je gewoon door de bergen rijdt dan zul je niet vaak zo snel gaan, maar als het dan voorkomt dan heb je kans dat er helemaal geen framedrops zijn omdat er gewoon veel minder aanwezig is wat geladen moet worden. Toch is het erg slordig dat als je eenmaal in de stad bent of op een plek met een drukke omgeving, dat de framerate gewoon instort neer een erg laag niveau. Ook zijn er zo nu en dan pop-ups te bekennen op Oahu. Als je bijvoorbeeld met 350 km/h over de snelweg raast is het niet prettig als er opeens een auto voor je neus rijdt die er 2 seconden eerder nog niet was. Op die manier is het moeilijk om snel te kunnen rijden in Test Drive Unlimited.


Conclusie
Al met al is Test Drive Unlimited een prima racegame. Het is een gewaagde stap van Eden Games en Atari om een er een nieuw genre aan vast te hangen, een zogenaamde M.O.O.R. game. Het is weliswaar niet helemaal foutloos gemaakt, maar het idee erachter is zeker goed bedacht. Als je dan iemand tegen kwam was het altijd leuk om met elkaar op te trekken. Maar mocht je daar geen zin in hebben maar willen racen met zulke gasten, dan wordt dit al snel een onmogelijke opgave doordat er naar mijn mening teveel plaatsen zijn op de kaart waardoor er bijna nooit iemand op dat punt is waar jij bent. Voor de autoliefhebber is TDU echt een must-have voor de Xbox 360. Mocht je dat niet zijn en wel eens wat anders willen spelen, dan is de demo nog steeds aanwezig om even kennis te maken met het spel.

 

Oordeel Test Drive Unlimited (Xbox360)

  • Graphics 90
  • Gameplay 80
  • Originality
  • Sound 90
  • Replay 80
  • Eindcijfer 85

Aantal keer bekeken: 3326 

Laagste prijzen voor Test Drive Unlimited (Xbox360)

Winkel Cijfer Levertijd Prijs Porto Totaal

Meer prijzen 

Laatste reacties


Er is nog niet gereageerd.